2018-10-06/19 mokymai

Kvietimas

Spalio 6 d. vyko išvažiuojamieji mokymai "Bendruomeninio ir socialinio verslo kūrimas". Mokymuose dalyvavo Lazdijų rajono kaimo bendruomenių atstovai. Mokymų metu aplankėme Klaipėdos krašto  tris bendruomenes:

-  Vėžaičių bendruomenė. Vėžaičiuose įkurtas modernus konferencijų centras, kuriame organizuojami aukšto lygio seminarai, tarptautinės konferencijos, mokymai bendruomenės nariams, miestelio gyventojams, mokslininkams, ūkininkams, rajono kaimo bendruomenėms, nevyriausybinėms organizacijoms. Projekto metu atliktas patalpų remontas, įrengtos dvi modernios konferencijų salės (130 ir 20 vietų), patalpa kavos pertraukėlėms, drabužinė ir administracinis kabinetas.)

Brožių kaimo bendruomenė. Brožių kaimo bendruomenė papasakojo apie įkurtą bendruomenės verslą- išvežiojamąjį maitinimą, apie jo vykdomas veiklas. Aplankėme ir jų virtuvę. Projekto metu buvo suremontuotos patalpos ir įsigyta virtuvės įranga. 

Veiviržėnų amatų centras. Mokymų dalyviai dalyvavo dvejose edukacijose t.y. lėlių gamyba be adatos ir pynimas iš odos (apyrankės). Po edukacijų šio centro vadovė papasakojo apie vykdomos įvairias veiklas: pristatomos septynios skirtingų amatų edukacinės programos. Kiekviena programa pritaikyta skirtingo amžiaus žmonėms – programos vaikams, programos jaunimui ir suaugusiesiems, senjorams. 

Amatų centro veikloje kviečiami dalyvauti Klaipėdos rajono amatininkai ir tautodailininkai, organizuojami edukaciniai renginiai, mugės, seminarai, nuolatos naudojamasi sukurta erdve).

Renginio akimirkos