ĮGYVENDINTAS PIRMASIS VIETOS PROJEKTAS

Pagal priemonę „Ūkio ir verslo plėtra“ LEADER-19.2-6 / veiklos sritis „Parama ne žemės ūkio verslui kaimo vietovėse plėtoti“ „LEADER-19.2-6.4.“, įgyvendintas pirmasis vietos projektas.

Projekto pavadinimas - „SIP plokščių gamybos įdiegimas“

Projekto kodas - LAZD-LEADER-6A-D-1-1

Projekto vykdytojas - UAB „Sprendimai verslo plėtrai“

Skirta paramos suma - 79 994,00 Eur

Projekto įgyvendinimo metu įmonė įsigijo SIP plokščių gamybos įrangos liniją:

1. Pusiau automatinė klijų liejimo mašina (SIP plokščių gamybos mašina)

2. Pneumatiniai spaustuvai (presai);

3. Formą išpjaunančios plokščių pjovimo staklės;

4. Krašto pjovimo ir griovelių gaminimo mašina;

5. Karštos vielos pjovimo staklės.

SIP (Struktūrinės izoliacinės plokštės) Structured Insulated Panelskydų gamybos technologija turi tam tikrų ypatumų. Šiuos skydus sudaro trys sluoksniai: dvi patvarios OSB plokštės ir tarp jų presuojant įklijuota itin efektyvi šiltinamoji putų polistirolo plokštė. Šis šiltinamasis sluoksnis pagal techninius šilumos rodiklius yra pranašesnis už daugelį kitų medžiagų. Sluoksniams suklijuoti naudojami poliuretaniniai klijai. OSB plokštės suteikia skydams išskirtinio patvarumo, o putų polistirolas – puikių šilumos ir garso izoliacinių savybių.

Namo statyba „iki raktų“ trunka 3–6 mėnesius: ji apima pamatų statybą, pastato ir stogo montavimą, išorinę apdailą, langų ir durų montavimą, elektros instaliavimo darbus, vandentiekio, kanalizacijos ir šildymo sistemų montavimą, vidinę apdailą.
Pastato konstrukcija nenusėda, todėl išorinę ir vidinę apdailą galima pradėti vos sumontavus pagrindines konstrukcijas – tai šiai technologijai suteikia reikšmingo pranašumo palyginti su pastatais iš tašo, putų betono ar plytų, kuriems nusėsti reikia nuo 6 mėnesių iki metų.
Pagrindinės namo konstrukcijos gaminamos gamykloje ir tik jau surenkamos statybos vietoje. Surinkimo procese nenaudojama „šlapia“ technologija, todėl statybos procesas įmanomas bet kuriuo sezonu.

Projekto metu sukurta 4 naujos darbo vietos. Projektas finansuojamas Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrai (EŽŪFKP) ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis.