Lazdijų krašto bendruomenės Tarptautiniame festivalyje

Paskutinę rugsėjo dieną gausus būrys Lazdijų rajono bendruomenių atstovų išvyko į Nidą. Jau antrus metus vyko Tarptautinis bendruomenių festivalis „NIDA INTERCOMM“. Festivalyje dalyvavo Barčių, Seirijų, Krikštonių, Kuklių, Gegutės, Veisiejų bendruomenės aktyviausi žmonės.

Taip pat kartu vyko mūsų krašto tautodailininkai -  Barčių bendruomenės floristikos paveikslų kūrėja Elė Pasiukevičiūtė bei Gegutės bendruomenės vytelių pynėjas Arvydas Rinkevičius. Pastarasis antrąją festivalio dieną surengė edukacinę programą „Pynimas vytelėmis“ kuri sulaukė didelio susidomėjimo, ne ką mažiau buvo populiarūs ir floristikos paveikslai, kurių įsigijo tiek aukštaičiai, tiek žemaičiai.

Na, o Barčių bendruomenės moterys atvyko ne tik turistauti, bet ir padirbėti: dalyvavo trijuose festivalio konkursuose su savo dainomis, be jų dar dalyvavo 31 kolektyvas. Barčių folklorinis ansamblis talentų šou užėmė 2 vietą.

Dėkoju šauniai kompanijai kuri vyko kartu.

...Neišpilkime kopų smėlio iš batų, neišplaukime Baltijos jūros ir Marių druskos iš plaukų, pasilikime drabužiuose Nidos vėjo kvapą... Iki pasimatymo kitais metais!

Barčių kaimo bendruomenės pirmininkė Ramunė Janavičiūtė